Month: May 2012

Repair Laptop Screen Acer Aspire 4752G

Repair Laptop Screen Acer Aspire 4752G Sebelum – Skrin laptop ni retak menanti belah akibat terjatuh. Sayangnya laptop ini baru sahaja tuannya beli. Semasa – Pakar teknikal kami membuka skrin dengan penuh berhemah supaya tidak berlaku crack pada casing laptop ini. Selepas – Alhamdulillah, purata pemasangan skrin yang baru cuma mengambil masa diantara 15-30 minit …

Repair Laptop Screen Acer Aspire 4752G Read More »

Membaiki Laptop Compaq Presario CQ42

Membaiki Laptop Compaq Presario CQ42 Compaq Presario CQ42 datang lagi. Compaq Presario ini adalah adik kepada Compaq Presario CQ40 yang selalu rosak ‘motherboard’ tu. OKCS bukan ingin bercerita mengenai CQ40, tetapi tentang laptop di atas ini yang dipercayai penggunanya lebih kurang sama banyak dengan CQ40. Aduan daripada tuan tentang masalah laptop ini “Semasa saya sedang …

Membaiki Laptop Compaq Presario CQ42 Read More »

Pengumuman

Assalamualaikum dan salam sejahteraKepada customer setia kamiKami akan tutup kedai pada hari Isnin iaitu bertarikh 28 Mei 2012 kerana kami di luar kawasan setup cawangan baru untuk kemudahan customer di masa hadapan Boleh datang bermula pada hari Selasa  29hb Mei 2012 untuk adukan segala masalah berkenaan laptop atau komputer anda.  Kami akan buka pada hari …

Pengumuman Read More »

Repair Motherboard Laptop Acer Travelmate 6291

Repair Motherboard Laptop Acer Travelmate 6291 Pernahkan anda didedahkan tentang bagaimana laptop yang sebegini lama masih boleh digunakan lagi? Kami menjangkakan yang usia laptop ini melebihi 4 tahun dan masalah utama laptop ini sudah tidak digunakan adalah disebabkan hanya motherboard-nya sahaja yang rosak. Mungkin anda pernah ke mana-mana kedai komputer (bagi yang mempunyai masalah sebegini) …

Repair Motherboard Laptop Acer Travelmate 6291 Read More »

Repair Screen Laptop Acer Extensa 4630Z

Repair Screen Laptop Acer Extensa 4630Z Laptop anda pernah jadi macam ni?Bagaimana untuk mengetahui samada skrin ini rosak?– Lakukan cek kendiri– Skrin menjadi putih seperti gambar di atas– Apabila sambung ke monitor lain, windows akan berjalan seperti biasa– Skrin kejap ada display kejap takde display– Ini adalah kemungkinan skrin anda sudah tidak dapat digunakan lagi …

Repair Screen Laptop Acer Extensa 4630Z Read More »

Bagaimana mengetahui compaq presario CQ40 anda rosak?

Hampir 70% customer yang datang ke kedai kami membawa laptop model Compaq Presario CQ40 mempunyai masalah yang sama iaitu boleh on tetapi tiada visual di skrin. Punca masalah Selalunya masalah ini berpunca dari chipset nvidia atau chipset ATI yang dah rentung terbakarPunca chipset ini rosak adalah berpunca dari masalah overheat atau sistem penyejukan processor yang …

Bagaimana mengetahui compaq presario CQ40 anda rosak? Read More »

Repair Bios Laptop Acer Aspire 5580

Repair Bios Laptop Acer Aspire 5580  Anda tahu apa itu BIOS? BIOS ini kalau dipanjangkan bermaksud Basic Input Output System (BIOS) atau dalam Bahasa Melayunya diterjemahkan sebagai sistem permulaan apabila sesuatu laptop itu dihidupkan. Maksud yang lebih jelas lagi apabila anda ON sahaja laptop atau komputer anda keluar lah gambar hitam dan ada bermacam-macam tulisan. …

Repair Bios Laptop Acer Aspire 5580 Read More »

Scroll to Top