admin

ANTI VIRUS VS WINDOWS DEFENDER

Banyak pelanggan datang ke kedai kami datang mengadu laptop terkena virus, dah belanja puluhan ringgit dan juga ratusan ringgit untuk mengelakkan laptop dari terkena virus. Bila kami buat checking, kebanyakkan daripada laptop mereka semua dah install Antivirus. Kenapa ??Terdapat pelbagai jenama Anti-Virus di luar sana.  Admin nak share sikit, sepanjang admin menggunakan laptop windows, admin tak …

ANTI VIRUS VS WINDOWS DEFENDER Read More »

MacOs DAN TAHUN

Jom kenalpasti tahun dan versi MacOs secara singkat. Ramai ingin mengetahui perkembangan mac os x kan?   Pada awanya Syarikat Apple menggunakan nama Macintosh System Software pada tahun 1984. Apple mula berkembang pesat dan mengeluarkan beberapa nama iaitu System Software 2, 3, 4 sehingga 7. Selepas itu Apple juga menggunakan nama MacOS 8,9 sehingga pada tahun …

MacOs DAN TAHUN Read More »

KELEBIHAN MACOS MOJAVE | REPAIR MAC MELAKA

KELEBIHAN OSX MOJAVEApple telah melepaskan versi terbaru macOS Mojave untuk semua pengguna Mac pada minggu ini. macOS Mojave 10.14 adalah merupakan sistem operasi komputer Apple Macintosh versi ke 14 selepas macOS High Sierra.Mojave pertama kali diperkenalkan pada 5 Jun yang lalu di WWDC 2018 . Pada peringkat awal, hanya pembangun dan mereka yang berdaftar dengan Apple …

KELEBIHAN MACOS MOJAVE | REPAIR MAC MELAKA Read More »

PERBEZAAN SIERRA DAN HIGH SIERRA | REPAIR MAC MELAKA

Artikel kali ini bertujuan untuk berkongsi dengan anda berkenaan perbezaan antara Mac Os Sierra dan High Sierra.  Biarpun Mac Os terkini iaitu Mojave dan Catalina juga akan bakal dikeluarkan tidak lama lagi. Mungkin masih ramai yang masih ingin mengetahuinya. Jom kita bongkar segala apa yang ada di antara Sierra dan High Sierra. Perlukah upgrade Sierra …

PERBEZAAN SIERRA DAN HIGH SIERRA | REPAIR MAC MELAKA Read More »

TARIKAN UTAMA KERETA DIPECAH | REPAIR LAPTOP MELAKA

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’} Kami di kedai repair komputer melaka ini mendapat agak banyak luahan dari pelanggan kami berkenaan kes laptop hilang kereta dipecah. Bukan mereka saja, tapi memory pahit ni termasuk dalam data kenangan pahit staff kami sendiri! Kita struggle susah payah untuk dapat dapatkan sebuah laptop. Senang …

TARIKAN UTAMA KERETA DIPECAH | REPAIR LAPTOP MELAKA Read More »

[ SOLVED ] CARA BUAT BOOTABLE WINDOWS | KEDAI REPAIR LAPTOP MELAKA

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545; min-height: 14.0px} p.p3 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #e4af0a} li.li1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545} span.s1 {color: #454545} span.s2 {color: …

[ SOLVED ] CARA BUAT BOOTABLE WINDOWS | KEDAI REPAIR LAPTOP MELAKA Read More »

[ SOLVED ] CARA FORMAT WINDOWS 10 8 7 | KEDAI REPAIR LAPTOP MELAKA

Cara format Windows  Artikel kali ini, kedai repair laptop melaka iaitu Ok computer Solution Melaka akan berkongsi dengan dengan anda cara untuk format windows ( buang segala saka yang ada ) pada laptop dan pc anda dengan menggunakan pendrive/Dvd. Cara format windows bukannya sesuatu yang sukar, ia juga dapat dimanfaatkan semua golongan tak kira tua …

[ SOLVED ] CARA FORMAT WINDOWS 10 8 7 | KEDAI REPAIR LAPTOP MELAKA Read More »

[ SOLVED ] CARA MENUTUP WINDOWS UPDATE

CARA-CARA MENUTUP WINDOWS UPDATE Artikel kali ini, kami akan berkongsi dengan anda cara untuk  menutup windows update. Pada anda yang selalu dihantui  windows update ketika shutdowndown computer. Di sini kami akan menunjukan cara untuk menutup windows update komputer anda dengan mudah dan tidak ada lagi update windows. Kebiasannya windows update ini digunakan pada user yang …

[ SOLVED ] CARA MENUTUP WINDOWS UPDATE Read More »

[ SOLVED ] CARA MELAJUKAN KOMPUTER ANDA

CARA-CARA UNTUK MELAJUKAN KOMPUTER ANDA Artikel kali ini, kami akan berkongsi dengan anda cara untuk melajukan komputer kesayangan anda. Di sini kami akan menunjukan cara untuk melajukan komputer anda dengan mudah dan tidak lagi komputer anda lembab macam siput.  1)  Disk Cleanup Apa itu disk cleanup? Disk Cleanup boleh delete Temporary Internet Files, Download Program …

[ SOLVED ] CARA MELAJUKAN KOMPUTER ANDA Read More »

Scroll to Top